Teatteria eli kulttuuria


 

 
Herra Turkku on myös suuri kulttuurin ystävä ja tykkää monista eri teatteri tyyleistä. Yksi suosikki on Musikaali. Musiikki ja teatteri ovat olleet läheisiä suhteita muinaisista ajoista lähtien - esimerkiksi athinian tragedia oli tanssin draamaa, joka käytti kuoroa, jonka osia laulettiin (mukana aulos-instrumentti, joka on verrannollinen modernin klarinetin kanssa) kuten jotkut näyttelijöiden reaktiot ja heidän "soolo-kappaleensa" (monodit).
Viimeksi herra Turkku kävi teatterissa Lappeenrannassa, tämän hetken tarjontaa voi tsekata teatterimatka.fi/lappeenranta/. Yksi hieno kokemus oli myös Aleksanterin Teatterissa, sen ohjelmisto löytyy teatterimatka.fi/aleksanterin-teatteri-2/.
Nykyaikainen musiikkiteatteri on teatterin muoto, joka yhdistää myös musiikin, puhutun vuoropuhelun ja tanssin. Se syntyi sarjakuvaopperasta (erityisesti Gilbert ja Sullivan), lajike-, vaudeville- ja musiikkihalliharjoituksista 1900-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. 1920-luvun alussa esiintyneen Edwardin musiikkikomedian, 1900-luvun alkupuolen Princess Theatre -musiikkikokemuksen ja komedioiden 1920- ja 1930-luvuilla (kuten Rodgersin ja Hammersteinin teokset), Oklahoman kanssa! (1943), musikaalit muuttuivat dramaattisemmin.  Seuraavina vuosikymmeninä kuuluisat musikaalit olivat My Fair Lady (1956), West Side Story (1957), Fantasticks (1960), Hair (1967), A Chorus Line (1975), Les Misérables (1980), Into the Woods (1994), The Lion King (1997), Wicked (2003) ja Hamilton (musikaali) (2015), sekä Oopperan Phantom (1986).
Yksi vanhimmista Suomen ryhmämuotoisista teattereista on KOM-teatteri, sen ohjelmistoon voi tutustua teatterimatka.fi/kom-teatteri/. Jos taas pidät enemmän ruotsinkielisestä teatterista niin hyvä vaihtoehto on Lilla Teatern teatterimatka.fi/lilla-teatern/. Musiikkiteatteria voidaan tuottaa intiimitasolla Off-Broadway, alueellisissa teattereissa ja muualla, mutta se sisältää usein spektaakkeli. Esimerkiksi Broadwayn ja West Endin musikaaleihin kuuluu usein runsaita puvuja ja asetelmia, joita tuetaan monen dollarin budjetin avulla. Jos muut teatteri tyylit kiinnostaa niin kannattaa tutustua vaikka draamaan osoitteessa www.thepvsc.com/page13.php.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com