Automiesten kuningas


 

 
Automiesten kunigas - Herra Turkku ensimmäinen
Pidän autoista ja tiedän niistä kaiken. Aika harvoin tarvitsen autokorjaamoa, osaan tehdä autohuolto -toimenpiteet itsekin. Sen sijaan autoliikkeet ovat lähellä sydäntäni, niissä kiertelen usein. Lapsi kysyi eilen äidiltään eli vaimoltani:
 - Mitä tapahtuu kaikille niille autoille, jotka eivät enää toimi ?
Vastaukseksi vaimo totesi:
 - Pikkutakkiin pukeutunut setä myy ne sinun isällesi.
Tuo oli mielestäni turha kommentti. Minun autoissani ei ole ikinä ollut vikoja. Joskus niissä on sellaisia ominaisuuksia, jotka vaativat vähän työkaluja ja minun kaltaiseni autokorjaamo -alan ammattilaisen.
 
On minullekin joskus sattunut. Kerran parkkipaikalla naapurin Heikki ei pimeässä huomannut minua ja ajoi suoraan päälleni. Tipuin istumaan ja jalkaan sattui. Soitin saman tien hätäkeskukseen ja kerroin tilanteen.
 - Laitetaan ambulanssi tulemaan. Kerro tarkasti missä olit kun onnettomuus sattui.
 - Olin ihan siinä auton edessä, vastasin tytölle. Kaikkia tyhmiä ne kysyvätkin.
 


 
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
 
Säännöllinen pakollinen paha autoilijalle on myös määräaikaishuollot ja tarvittaessa auton korjaus huoltojen välilläkin. Jakopääremontit, öljyn vaihto, katsastus ja muut ovat kaikille tuttuja. Niitäkin palveluja tarjoaa moni yritys ja aikataulut, työn laatu ja hinnoittelu sekä asiakaspalvelu ovat usein hyvinkin vaihtelevia. Tärkeää on että autohuoltoa tarjoava korjaaja osaa kuunnella asiakasta ja korjauksen jälkeen kertoa selkokielellä mitä toimenpiteitä autolle on huollossa tehty.
Autohuolto Kemi
Ammattitaitoinen ja edullinen autohuolto Kemissä, huollot vankalla kokemuksella.
Tai jos asut Sisä-Suomessa, niin samoja palveluita tarjoaa autokorjaamo Korpilahti. Vankalla kokemuksella hoituu jakopääremontit ja muut auton pakolliset huollot. Samoin voi kysellä myytäviä autoja.
Sitten kannattaa myös muistaa auton moottorin optimointi, se on hyvä tapa alentaa polttoaineen kulutusta ja tehdä autosta muutenkin mukavampi ajettava. Kiihtyvyys paranee kun auton ohjausyksikköön asennetaan paremmin optimoitu ohjelma.
 
Suomen teitä matkatessa törmää jatkuvasti kaikenlaisiin tilanteisiin, milloin on joku eläin tiellä, milloin sää ei oikein suosi autolla ajamista ja useimmin ne tilanteet taitaa aiheuttaa toinen autoilija tai tiellä liikkuja. Näitä tarinoita riittää kaikilla ja jotkut niitä kirjoittelevat, toiset taas tyytyvät vain kertomaan niistä tai kiroamaan omassa mielessään.
 
Vanhemmilla autoilla ajellessa voi sattua huomattavasti enemmän kaikenlaista kuin tuliterällä menopelillä. Se on kuitenkin rakas harrastus, josta riittää kerrottavaa jälkipolvillekin.
Tarinoita vanhan V8-auton omistajalta
Vanhemman amerikkalaisen auton kanssa törmää monenlaisiin kommelluksiin. Toiset tykkää niistä muhkeilla siivillä varustetuista 50-luvun malleista, joillekin taas maistuu paremmin sporttisemmat mallit kuten Mustang tai Camaro. Ja sitten oma lukunsa ovat Vanin omistajat. Näille tyypeille Chevy on jotain paljon enemmän kuin pelkkä pakettiauto.


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com