Taitava rakentaja


 

 

Olen taitava rakennusmies, oikea rakennusalan ammattilainen. Kotona olen remontoinut keittiön, vessan, olohuoneen ja makuuhuoneet. Olen myös omin käsin rakentanut meille kesämökin, sinne saunan ja saunan lauteet myös tein itse. Minulla se pysyy vasara kädessä.
 
Yhtenä kesänä olin Heikin kanssa  talkoissa mökilläni. Heikki oli lupautunut maalaamaan mökin sisäseinät. Vaimolta olin saanut paperilla ohjeet värien käyttöön. Mukana oli myös kaksi vaaleahiuksista sukulaistyttöä, joille olin luvannut vähän käyttörahaa kun tulevat auttelemaan pihatöissä.
 
Mentiin Heikin kanssa ensimmäiseen makuuhuoneeseen maalausvehkeiden kanssa. Yllämme oli oikein hienot rakennusmies -haalarit. Heikki luki vaimoni antamaa ohjelappua:
 - Tämä seinä tulee vaaleanharmaaksi. Avasin ikkunan ja huusin:
 - Vihreä puoli ylöspäin.
Heikki katsoi himmeästi, mutta jatkoi:
 - Tähän tulee tehosteseinä, se tapetoidaan.
Laitoin pääni ulos ikkunasta ja huusin:
 - Vihreä puoli ylöspäin!
Nyt Heikin oli pakko kysyä:
 - Mitä sinä oikein huutelet ?
Vastasin:
Annoin noille blondeille tehtäväksi asentaa tekonurmen.
 
 

 

 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -

Aika moni suomalainen mies kaipaa jonkinlaista rakennusprojektia itselleen, pitää olla joku mesta, johon voi hautautua pakoon kamalaa maailmaa. Jos jälkikasvu on sen ikäistä, niin yksi hyvä projekti on leikkimökin rakennus. Siinä pääsee rakentamaan ihan oikeata taloa, mutta sen verran pienemmässä mittakaavassa, että homman saa valmiiksikin ihan järkevässä ajassa. Sisäpuolta voi sisustaa aika vapaasti omalla kädellä ja jos mökki on tarpeeksi iso niin väliseinän rakentamistakin pääsee harjoittelemaan. Sisällä voi sitten tapetoida tai maalata, vähän miltä itsestä tuntuu ja mitkä n jälkikasvun toiveet. Jos taidot riittävät niin toki voi asunnon sisällä lähteä tekemään vaativampiakin projekteja, ainahan voi remontoida keittiön tai kylpyhuoneen, mutta näissä projekteissa tulee kyllä sitten aikataulu jossain vaiheessa vastaan ja se voi aiheuttaa stressiä. Toinen huomioitava asia on työn laatu ja tieto siitä, miten asiat oikeasti pitää tehdä. Siinä mielessä joku kevyempi ulkorakennusprojekti olisi varmaan parempi valinta. Jos mitään sopivia varsinaisia rakennuksia ei voi tehdä, niin sitten voi vaikka värkkäillä heinäseipäistä aitaa, kukkatukea tai vaikka jotain sermiä näkösuojaksi. Toki muutakin materiaalia voi käyttää, ihan hyvin käy lauta tai vaikka metsästä kaadetut ohuet puunrungot.
 
Mistä tulee suurin vesimäärä talon rakenteita vaanimaan ? Ylhäältä päin tietysti. Katto pitää olla ehjä, mutta se ei yksin riitä. Vesi pitää ensin kerätä talteen sadevesikouruihin, sieltä syöksyjä pitkin alas ja sadevesikaivoihin, josta se johdetaan kauas talosta. Näiden lisäksi talon pakolliseen varustukseen kuuluvat myös kattotikkaat ja lapetikkaat, jotta nuohooja pääsee tekemään laisääteisen velvollisuutensa. Ja vielä täytyy muista lumiesteet katolle oikeisiin kohtiin. Katolla oleva lumi ei saa tippua niskaan kun kuljet ovesta ulos. Samoin lumieste pitää laittaa sellaiseen kohtaan, jossa puotava lumi voi vaurioittaa alla olevia rakenteita, kuten esimerkiksi lippa oven yläpuolella.
Rännit ja sadevesikourut Mikkeli
sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asennuksiin erikoistunut yritys.
 
 
Kurottaja on ammatitermi sille laitteelle, jota tavalliset kuolevaiset kutsuvat yleensä yleisnimellä nosturi. Kurottajaa käytetään rakennustyömailla painavien tavaroiden siirtelyyn ja lastaukseen sekä nostamaan tavarat korkella asennusta varten, kuten esim. kattotuolit. Kurottajia voi vuokrata kurottajapalvelusta ja usein mukaan otetaan myös pätevä kuljettaja. Monesti samoista paikoista saa myös muuta konevuokrausta, kuten pyöräkuormaajat ja Avant pienkuormaajat. 
Kurottajapalvelu Helsinki ja Avant sekä pyöräkuormaaja vuokraus
Suoritamme kurottajapalvelut pääkaupunkiseudulla (tavaroiden nostot ja siirrot).
 
Rakennusliike, joka toteuttaa erilaisen remonttityöt sekä kaikenlaiset uudisrakennus -kohteet. Vuosikymmenten kokemuksella pystyy takaamaan varmasti laadukkaan työnjäljen ja aikatauluissa pysymisen, mitkä ovat rakentamisessa ensiarvoisen tärkeitä.

Jos ihan uudisrakentaminen ei ole ajankohtaista niin erilaiset kiinteistönhoito -tehtävät koskettavat monia omakotiasujia, mutta myös rivitaloja ja kerrostaloja. Välillä huoltomaalausta tarvitaan sisällä ja ulkona, välillä pitää putsata rännit tai leikata pensasaita. Kaikkea ei tarvi aina tehdä itse tai talkoilla vaan niihinkin hommiin löytyy varmasti tekijä.
Lattialämmitys on varmastikin mukavin lämmönjakomuoto. Lämpö tulee tasaisesti joka puolelle, toisin kuin esimerkiksi lämpöpattereista, jotka lämmittävät vain yhtä kohtaa. Lattialämmitys on järkevää tehdä vesikiertoisena, koska tällöin voidaan lämmitysmuotoa muuttaa tarvittaessa niin, että lattiaa ei tarvi purkaa. Tarvitsee vain vaihtaa järjestelmä, joka lämmittä veden, joka lattiassa kiertää. Monesti lattialämmitys-yrityksistä saa myös viilennysratkaisut taloon.
Lattialämmitys Salo
Toimii Warmia- ja Coolia -edustajana alueena Salon seutu, Paimio ja Somero.
 
Talon rakennus kasveille eli kasvihuoneen teko. Sellaisenhan voi pystyttää myös kaikesta ylimääräisestä puutavarasta ja ikkunoista, jos on sellaisia jäänyt nurkkiin pyörimään. Kauheaa hintaa kun ei laske omalle työlle niin varmasti tulee edullisemmaksi tehdä itse kasvihuone kuin ostaa rautakaupasta valmis paketti.
Toinen usein toteutettava rakennusprojekti omalle pihalle on leikkimökki. Niitäkin saa ostettua valmiina paketteina, mutta aika usein silloinkin joutuu itse rakennushommiin. Toisaalta aika paljon on myös toimijoita, joilta mökkejä saa ihan täysin valmiina paketteina. Mutta yhtä lailla sellaisenkin voi rakentaa itse jos tarpeet ja osaaminen löytyy omasta takaa.
 
Ja jos olet ihan rakennusalan ammattilainen niin liiton toiminta on varmaan ainakin jossain määrin tuttua. Osastoja löytyy joka suunnalta ja perinteisen liiton toiminnan lisäksi järjestävät jäsenilleen myös erilaisia tapaamisia ja virkistystapahtumia.
 


 


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com