Herra Turkku ja tietokoneet


 

 
Tietokoneista ja muista liian teknisistä laitteista en ole koskaan suuremmin pitänyt. Osaan niitä käyttää, mutta mikään hakkeri en ole. Kerran jouduin asioimaan englanninkielisen teknisen tuen kanssa. Neuvoi minulle puhelimessa mitä minun pitää tietokoneellani tehdä saadakseni ongelman ratkeamaan. Jossain vaiheessa asiantuntija sanoi minulle, että:
 - And now you can close that window.
Kävelin toiseen päähän huonetta ja laitoin ikkunan kiinni. Ihmettelin, että mistä se tiesi, että minulla on tuuletusikkuna auki. Ja miksi ihmeessä se piti sulkea.
 
Toisen kerran jäin täysin jumiin vanhan käytetyn kannettavan tietokoneeni kanssa. Kone oli täysin jumissa, ruudulla oli vain yksi rivi tekstiä. Yritin hiirellä klikkailla eri puolilta tietokoneen ruutua, mutta mitään ei tapahtunut. Tutkin sanakirjasta tekstin tarkoitusta, mutta ei kyllä auennut yhtään. Sitten soitin tietokone -asiantuntija Heikille ja kysyin:
 - Miten liittyy tietokoneisiin Lehdistön Avaruusbaari ?
Oli hetken hiljaista ja sitten Heikki kysyi:
 - Siis mitä sinä nyt sekoilet ?
Vastasin:
 - No kun näytöllä lukee, että Press Space Bar.
 
Siinä mielessä älypuhelimet on kyllä paljon mukavampia. Niiden kanssa ei tarvi niin kauheasti säätää, riittää kun aika ajoin ostaa niihin uudet suojakuoret. Juuri kävin marketissa ostamassa itselle uudet iPhone 7 kuoret ja vaimon puhelimeen iPhone 7 Plus kuoret. Ei tarvinnut soitella mihinkään tekniseen tukeen noiden kanssa.
 
 

 
 
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
 
Onko tuttu tilanne: juuri kun olet saanut sohvalla hyvän asennon mieliohjelmasi parissa perunalastujen kanssa, niin kuva alkaa pätkimään. Ei muuta kuin tikkaat esiin ja katolle säätämään antennia. Parhaassa tapauksessa pätkiminen jatkuu enää vähän harvemmin, mutta muitakin kohtaloita on olemassa kun on lähdetty kiipeilemään. Olisiko TV-antennin korjaus kannattanut jättää ammattilaiselle. Tai sitten tilata joku vähemmän häiriöherkkä systeemi, kuten satelliittilautanen tai kaapeli-tv.
Antenniasennus Joensuu
Kokenut antenni- ja elektroniikka-alan huippuammattilainen Joensuusta.
 
Monille on suositeltavaa hankkia uuden tekniikan korjaustöihin välillä vähän ammattiapua. Kyllähän suomalainen mies periaatteessa osaa korjata kaiken eteensä tulevan, mutta ihan aina kaikki ei suju niin kuin tv-ohjelmissa. Vaikka työkalut löytyisikin ja osaamistakin riittävästi niin kyllä se joskus vaan on esimerkiksi telkkarin korjaushommissa nostettava kädet ilmaan ja todettava että nyt saakin tenavat lähteä ulkoilemaan, tästä toosasta ei kuvaa tule. Se voi tietysti joskus olla parempikin niin jos ajattelee minkälainen on tv:n nykytarjonta lapsille.


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com