Vaatteet ja muoti


 

 
Vaimoni Rouva Turkku on varsinainen vaatteiden ja muodin suurkuluttaja. Vaatteiden lisäksi hänellä on iso valikoima erilaisia hiustenpidennyksiä. Kuten minäkin niin hänkin tykkää että aidot hiustenpidennykset ovat ainoa oikea tapa. Vaikkakin aidot hiustenpidennykset ovat huomattavasti kalliimpi tapa lisätä tukkaa niin onhan ne kuitenkin tyylikkäämmät kuin jotkut keinotekoiset hiuslisäkkeet. Sillä on lisäksi sellaisia ihmeellisiä itsestään korjautuvia vaatteita, kuulemma uusinta muotia maailmalla. En minäkään alkuun uskonut, että sellaisia vaatteita mistään kaupasta saisi, mutta sitten näin omin silmin.
Viime lauantaina aamupäivällä vaimo lähti palauttamaan naapurin Rogerille lainaamiaan muotilehtiä. Sillä jonkin aikaa kesti ja kun se tuli takaisin, niin huomautin, että sinulla on reikä vasemman jalan sukassa.
Vaimo vastasi:
 - Joo, se repesi äsken ovenkarmiin.
Sanoin siihen:
 - Mutta kun lähdit niin reikä oli oikean jalan sukassa.
Vaimo katsoi hetken ja totesi:
 - Nämä on niitä itsestään korjautuvia vaatteita.
Uskottava se oli, että sellaisia on olemassa. Kai ne on kehitetty jossain maailman muotikeskuksen kuten Milanon tai Pariisin vaatesuunnittelu -osastolla.
 
 


Naisten lisäksi suuria uusimman muodin kuluttajia ovat lapset. Vaikka lapset eivät itse ainakaan kovin nuorina vaatteita itse osta, niin he ovat kuitenkin suuri käyttäjäryhmä, joille vanhemmat ja isovanhemmat vaatteita ostavat. Nykyään on hyvin suosittua olla ekologinen, joten ekologisia lastenvaatteita suositaan paljon. Niitä saa edullisesti netistä www.lilynoa.fi/. Valikoimaa on joka lähtöön, suosituimpia ovat esim. Baggy housut www.lilynoa.fi/product/36/mimi-baggies-greyblack-dot ja torkkupeitto www.lilynoa.fi/product/61/mimi-baby-blanket-crown-white. Mutta kaikille ei ole niin tärkeää tuo ekologisuus. Toiset, varsinkin ehkä vanhemmat ihmiset, ostavat mieluummin jotain mikä näyttää kivalta. Esimerkiksi erittäin hienoilla kuvilla varustetut The Mountain printtipaidat ovat hyvin suosittuja ostoksia lapsille. Niitä saa netistä www.t-baari.fi/fi. Siellä on kissapaitaa ja koirapaitaa sekä erittäin montaa muuta eläinaiheista T-paitaa ja hupparia. Koirapaitoja löytyy www.t-baari.fi/fi/tuoteryhma/400266 ja jos taas olet kissaihmisiä, niin kissapaidat www.t-baari.fi/fi/tuoteryhma/733312.Ja eihän muoti ole pelkästään naisten juttu, vaikka moni niin ajatteleekin. Eikä muoti myöskään aina tarkoita viimeistä huutoa olevaa pariisilaista luomusta. Miesten muoti ja vaatteet on oma maailmansa, johon toiset paneutuvat enemmän ja toiset vähemmän. Jotkut miehet käyvät useita kertoja viikossa vaatekaupassa ja toisille riittää kerta vuodessa marketin vaateosastolla. Se on tietysti ihan jokaisen oma asia, mitä päällensä laittaa. Nykyään onneksi on myös vaatteiden nettikauppa sen verran yleistä, että sieltä löytyy niin miehille, naisille kuin lapsillekin sopivaa päällepantavaa. Ja kun netistä tilaa niin ei tarvi käyttää aikaansa hyllyjen välissä pyörimiseen. Kivijalkakaupoissa asioidessa monella myös on sellainen muutaman vuoden ikäinen juniori mukana ja sen kanssa kauppareissut saavatkin ihan uuden ulottuvuuden. Hyllyjen ohi kun ei kävellä noin vain, vaan kyllä kauppojen tuotesijoittelu on yleensä toteutettu sen verran ovelasti, että oikeat asiat osuvat kyllä lapsen silmään ja siitä ei sitten ihan herkästi ohi kävellä ostamatta jotain uutta mekkoa tai lelua.
 
 


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com