Herra Turkku matkailee


 

 

Paljon on tullut matkusteltua vaimon kanssa ja yksinkin. Ollaan aika kokeneita turisteja siis. Alkuun ostimme matkat matkatoimistoilta, mutta sittemmin olemme siirtyneet omatoimisempaan matkailuun. Varaamme lennot ja hotellit ihan itse, sillä tavalla voi rakentaa haluamansa näköisen matkapaketin.
 
Kerran vuokrasimme Italian Toscanasta talon viikoksi ja tietysti myös lennot varasimme netistä itse. Italiassa ihmiset hyvin usein asuvat koko ikänsä sama kylässä, joten kun törmäsimme paikalliseen oliivinviljelijään niin minun oli pakko kysyä siltä:
 - Oletko asunut täällä koko ikäsi ?
Katsoi hetken ja vastasi:
 - En vielä.
 
Italia on hyvä paikka matkailla sellaiselle ihmiselle, joka tykkää ruuasta. Siellä ei tarvitse turistin lähteä ruokapöydästä nälkäisenä. Hotellin sijaan kannattaa suunnata vähän syrjemmälle turistikohteista ja täyttää matkan tyhjentämä maha paikallisilla erikoisuuksilla ja niissäkin keskittyä tuoreisiin tuotteisiin. Ruoka on italialaisille tärkeä asia ja siitä kiistellään kovaan ääneen tuttujen kanssa. Toki Italiaan matkustavalle on paljon muutakin tarjolla. Monet turistit käyvät katsomassa historiallisia rakennuksia, joita tämä vanha maa on pullollaan. Ja toki muoti on Pohjois-Italissa tärkeä asia, joten muotitietoinen matkailija pääsee kyllä rahoistaan eroon jo lentokentällä, joka on täynnä kauppoja. Urheilun ystävälle jalkapallo on varmaankin hyvä laji, jota turistin kannattaa mennä katsomaan.
Ja tärkeintä kaikessa matkailussa onnistumisen kannalta on ennakkoluuloton mieli ja materiaalipuolella on hyvä tarkastaa, että kaikki matkatavarat sun muut tarvikkeet löytyy ja ovat ehjiä. Matkalaukun kunto on hyvä tarkastaa ennen lähtöä ja jos ei ole enää ehjä niin uusi matkalaukku kannattaa hankkia hyvissä ajoin vaikkapa netistä tilaamalla. Samalla on hyvä tsekata, mitä muuta tarvii. Suosituissa turistikohteissa on hyvä olla joku rahavyö ja passikotelo, jotta varkaat eivät varasta rahoja tai passia tungoksessa. Rahavyö menee kätevästi vaatteiden alle ja passikotelossa passi ja muut pikkutarpeet pysyvät turvassa. Ja jos mukaan lähtee jälkikasvua niin heille on erittäin tärkeää, että heillä on oma lapsille sopiva matkalaukku. Vetolaukku on hyvä valinta, koska sitä on kevyt kuljettaa. Eli kun pitää huolta, että kaikki tarvittavat isommat ja pienemmät tavarat löytyy ja ovat kunnossa niin matkailu on huomattavasti mukavampaa. Mikää ei pilaa mukavaa matkaa niin hyvin kuin vaikka matkalaukun hajoaminen lentokoneen ruumaan. Mutta kunhan perusasiat on kunnossa ja ei liikaa stressaa niin silloin matkailu on hermoja lepuuttavaa.
 

 
Jos matkailu kiinnostaa niin tutustu lukuisiin matkapäiväkirjoihin ja blogeihin, joita netistä löytyy. Silloin oman matkakohteen valinta voi selkiytyä hyvinkin paljon. Sitä kun näkee paljon kuvia tulevasta matkakohteesta ja lukee muiden kokemuksia, niin osaa ihan eri tavalla eläytyä tulevaan reissuun.
Jos ulkomaille asti ei kiinnosta lähteä niin kotimaassa on paljon hyviä kohteita, yksi suosituimpia tapoja kesäloman viettoon on tietysti kesämökki. Siellä saa ulkoliikuntaa ja voi vain rennosti löhötä sillä välin kun makkarat paistuvat grillissä ja saunan piipusta tupruava savu kertoo, että kohta on mökkisauna lämpimänä.
Mökkiähän ei ole mikään pakko omistaa, sen voi varsin hyvin myös vuokrata. Alalla toimii paljon välittäjiä, joilta voi kesämökkiä kysellä. Tai sitten sopiva voi löytyä ihan yksityishenkilöltä tai joltain metsästys- tai kalastusseuralta.
Eli pienellä vaivannäöllä kuka vaan pääsee viettämään kesälomaansa uimisen ja onkimisen sun muun mökkiaktiviteetin merkeissä.


 


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com