Hakukone, ihmisen paras ystävä


 

 
Kun tarvitsen tietoa jostain asiasta niin käytän siihen lähes aina Googlea. Se on mielestäni aika viisas tarjotessaan hakutuloksia. Aiemmin kuvittelin, että ensimmäisinä hakutuloksissa on aina parhaat sivut. Mutta sitten Heikki selvitti minulle asiaa tarkemmin, kertoi Google mainos ja hakukoneoptimointi -nimisistä asioista. Nuo olivat minulle yhtä vieraita asioita kuin se yksi nainen, kun kerran meinasin saada vierasta naista. Mutta juuri ennen aktia se esitteli itsensä, joten lähdin saman tien kotiin, koska halusin saada nimenomaan vierasta naista.
Mutta takaisin asiaan. Heikki kertoi, että Google mainokset ovat niitä laatikoita hakutulossivun yläreunassa ja oikeassa reunassa. Aina kun klikkaan itseni tällaisen Google -mainoksen kautta johonkin sivulle niin sivun omistaja maksaa siitä hakukoneelle.
Hakukoneoptimointi hinta on yleensä pienempi kuin Google mainonta hinta. Hakukoneoptimoinnissa tehdään toimenpiteitä, joilla sivuja nostetaan ylemmäksi Googlen hakutuloksissa.
  - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
 
Miten siellä Googlessa oikein niitä sivuja järjestellään hakutuloksiin ? Isolla rahallako pääsee näkymään kärkipaikoille ? Vai valitseeko joku ihminen aina, mitä tuloksia Google näyttää ?
Ei se ihan niin mene. Tietysti rahalla saa Google mainoksia näkyviin, mutta jokainen klikkaus maksaa mainostajalle. Luonnollisissa hakutuloksissa eli orgaanisessa haussa voi näkyä ilman ison rahan sijoitusta. Pitää tuntea Googlen algoritmi, jotta pääsee kärkipaikoille.
Hakukoneoptimointi tarkoittaa nettisivujen parantelua, millä saavutetaan parempi sijoitus hakukoneen hakutuloksissa. 

Ne, jotka tuntevat Google näkyvyyden salat, pystyvät nostamaan sivuja etusivun parhaille paikoille näkyviin. Sattumaltahan ei tietyt sivut ole aina kärjessä hakutuloksissa.
Google optimointi
eli hakukoneoptimointi on nippu toimenpiteitä, joilla nostetaan nettisivun sijoitusta hakutuloksissa tietyillä hakusanoilla.  
 
Joskus puhutaan musta hattu -optimoinnista ja sen vastakohtana valkoinen hattu -optimoinnista. Ensin mainittu on lähinnä spämmäystä, jonka Google hyvin pian huomaa ja voi jopa poistaa tällaiset sivut kokonaan hakutuloksista. White Hat -tyyli taas on asiantuntevan tekijän tapa nostaa sivu fiksusti kärkipaikoille ja saavuttaa pitkäaikaisia tuloksia.
Hakukoneoptimointia
Monesti hakukoneoptimointi jaetaan kahteen ryhmään.
 
Ihan kaikkea ei onneksi tarvitse itse osata tai opetella. Monet yritykset tekevät hakukoneoptimointia kohtuullisella korvauksella ja silloin voit olla varma, että homma tehdään alusta asti oikein ja saat varmasti myös tuloksia Google optimointi projektissasi. Moni aloittelija kuitenkin sortuu monesti perusvirheisiin ja yrittää mennä siitä, missä aita on matalin. Tällöin yleensä SEO eli Search Engine Optimization -tulokset jäävät aika vaisuiksi, pahimmassa tapauksessa sijoitus jopa huononee Googlen hakutuloksissa.
 


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com