Herra Turkku ja kotielämä


 

 
Oli meillä joskus palkattu ihan kotiapulainen hoitamaan kaikkia kodin askareita kun me vanhemmat elimme kiireistä työelämää ja lapset olivat pieniä. Apulainen hoiti kaikki kotityöt, hän imuroi, moppasi ja pyyhki pölyt. Hyvin tämä apulainen, Kaisa nimeltään, laittoi myös ruokaa ja välipaloja. Makaronilaatikko syntyi hetkessä ja oli muuten taivaallisen hyvää. Samoin Kaisan tekemä mehu tuoreista appelsiineista oli aivan omaa luokkaansa. En ole vieläkään keksinyt että mikä sen salaisuus oikein oli.
Kerran kun Kaisa sitä teki keittiössä niin nuorimmaiseni huusi olohuoneessa olevalle äitilleen, että:
 - Äiti! Tule katsomaan miten isä ja Kaisa tekevät mehua.
 - Mitäs katsomista siinä on, vaimoni huusi sohvalta.
 - Kaisa puristaa appelsiinia ja isä puristaa Kaisaa.
Se oli kotiapulaisemme viimeinen työpäivä ja sen jälkeen olen juonut vain kaupan mehuja. Ja makaronilaatikkoa ei meillä ole kukaan tehnyt.
 

 
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
  
Invapalvelut ja niihin liittyvät tuotteet eivät ole tavaraa, jota myytäisiin joka marketissa. Invanostimia, auton apuvälineitä ja muita vastaavia tarvikkeita hankkivan kannattaa ensimmäisen etsiä asiantunteva myyjä. Monesti valtio/kunta tukee näiden hankkimista, joten pelkän tavaran hankinnan lisäksi myyjän pitäisi osata myös auttaa tukiviidakossa.
Inva apuvälineet autoon ja asuntoon
Toteuttaa invapalveluja  suunnittelusta - toteuttamiseen.

Hautajaiset ovat tapahtuma, joka koskettaa varmasti meitä kaikkia joskus. Niissä käydään ja joskus niitä joutuu järjestämään tutuille ja sukulaisille. Tällöin on tärkeää, että hautaustoimisto on asiansa osaava ja kunnioittaa toimeksiantajan henkilökohtaista vakaumusta. Hautaspalveluiden järjestäjän täytyy toimia perinteiden velvoittamalla tavalla ja kunnioittaa surukotien toiveita. 
Hautaustoimisto Helsinki
Noudatamme äärimmäistä tarkkuutta ja huolellisuutta pienintä yksityiskohtaa myöten.
 

 
 
Pihapuu alkaa olla tiensä päässä ja pitäisi kaataa ennen kuin kovemman luokan myrsky tekee sen. Mutta ikävä kyllä talo on vieressä ja sähkölinja toisella puolella. Silloin on hyvä tilata apuun ammattilainen, joka tarvittaessa vaikka kiipeää puuhun ja pätkii sen oksa kerrallaan. Ja jos sekään ei riitä niin sitten otetaan käyttöön apuvälineitä, vaikkapa nosturi, jolla puu nostetaan pois ja siirretään sinne, missä se vaarattomasti voi olla.
Lopuksi jää metrinen kanto, jota voi yrittää rautakangella ylös tai sitten tilata kantojyrsinnän ammattilaisen, jonka jäljiltä kanto on vain kasa haketta, joka sopii hyvin vaikka kukkapenkin katteeksi. 
Moni kantojen hävitystä tarjoava yritys tarjoaa asiakkaille nopean, siistin ja edullisen tavan hävittää kannot pois pihamaalta.
Kannattaa myös lukea tarinaa suomalaisesta kodista - ja miettiä sitten olisiko ollut parempi tilata ammattilainen tekemään sekin homma, olisi varmaan säästynyt monelta harmilta jatkossa.
 
Ruokareseptejä jos etsit niin niitähän on netti pullollaan, se on sitten eri asia kuinka paljon aikaa haluaa käyttää keittiössä. Täältä löydät niitä äärimmäisen helppoja ja nopeita tapoja ruuanlaittoon kotona. Esimerkiksi jauhelihapihvi syntyy paljon nopeammin ja vähemmillä aineilla kuin osaat kuvitellakaan. Ja jos suomi ei ole äidinkielesi niin vastaavaa ruuanlaitto-osaamista löytyy myös englanninkielellä, englantilaisethan tuosta käyttävät termiä food.
 
Toinen jokaista kotia koskettava asia on tietysti siivous. Onkohan useampikin nainen joskus miettinyt, miksi kotityöt ja varsinkin siivous jäävät niin usein pelkästään naisten hoidettaviksi. Yksi syy voi olla ihan pelkästään siivousvälineet, niiden ulkonäkö ja naisellisuus. Tätä pohditaan siivous -aiheisessa jutussa. Voihan se olla, että miehet innostuisivat ihan eri tavalla moppaamaan ja imuroimaan, jos välineet olisivat jotain muuta kuin pastellia ja pinkkiä sun muuta kukkahattukuvioista sälää.


 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com