Herra Turkku kuntosalilla


 

 
Naapurin Roger on ahkera kuntoilija, harjoittelee kuntosalilla melkein joka päivä. Oli joskus saanut lahjakortteja ja antoi yhden minulle. Pääsin ilmaiseksi kokeilemaan kuntosalia kuukauden ajan. Ostin sitten muutaman tunnin Personal Trainer -palvelua, jotta sain vähän ohjeita koko hommaan.
 
Ensin käytiin läpi ruokavaliota, suositteli lopettamaan alkoholinkäytön kokonaan. Kysyin, että miten se onnistuu. Neuvoi, että aina kun tekee mieli viinaa niin syö yksi luumu.
Kun kerroin jälkeenpäin tuosta Heikille ja sanoin sen toimineen niin Heikki oli kyllä ihmeissään.
 - Miten voi yksi luumu päivässä tehota ?
Vastasin:
 - Ei ihan niin. Ensimmäisen viikon aikana luumuja meni kaksi kiloa päivässä ja maha niin sekaisin, etten ole uskaltanut ajatella alkoholia ollenkaan.
 
Mutta sitten takaisin siihen itse kuntosaliharjoitteluun. Personal Trainer opetti muutamia perusliikkeitä ja käski harjoitella niitä. Jalkakyykky, penkkipunnerrus, maastaveto, leuanveto, dippi, pystypunnerrus. Tällaiset raskaat moninivel -liikkeet kuormittavat kerralla monia suuria lihasryhmiä, joten harjoittelu on tehokkaampaa. Samalla ne myös aktivoivat elimistön testosteroni -tuotantoa, mikä jo itsessään kasvattaa lihaksia, parantaa mielialaa ja tuo lisää puhtia myös petipuuhiin.
Lopuksi Personal Trainer vielä suositteli kovasti syömään kaikenlaisia lisäravinteita: proteiinia, palautusjuomia ja vitamiinipillereitä. Ainakin sadalla eurolla kuukaudessa ja kuinka ollakaan, hän pystyisi itse myymään minulle nuo kaikki. Olipa hyvä palvelu, ei tarvinnut lisäravinnekauppaan lähteä.
 

 
 
 
Jos hyvinvointi ja ravitsemus kiinnostaa, niin mikset opiskelisi alan ammattilaiseksi. Kurssille vaan ja opit, mistä luonnollinen hyvinvointi syntyy. Kun yhdistetään ihmiskehon tieteellinen ymmärrys ja perinteiset luonnonmukaiset keinot, niin pystytään kouluttamaan huippuammattilaisia ravitsemusalalle.
Ravitsemus, ravinto, ravintoterapeutti

tarjoaa luonnollisen hyvinvoinnin koulutusta eurooppalaisten luonnonmukaisten hoitomuotojen pohjalta.
Sinänsä on ihan viisasta pyrkiä mahdollisimman järkevään syömiseen, nykyään kun on enemmänkin tapana panostaa ravinnon laatuun vähemmän ja sitäkin enemmän ostaa kaikenlaisia jauheita ja pillereitä lisäravinteeksi. Tämä on erittäin yleistä varsinkin kuntosaliharjoittelua harrastavien keskuudessa. Totta kai on järkevämpää syödä lisäravinteet purkista kuin ettei niitä saisi ollenkaan. Mutta joillakin tuo on mennyt vähän yli, pian eivät syö ollenkaan ruokaa vaan pelkästään tabletteja, jauheita ja ihmejuomia.
 
Tai sitten jos mennään ihan huippu-urheilutasolle, niin siellähän syödään jo lääkkeitä, että suoritukset paranisivat. En tiedä onko nuo lääkkeet kehitetty alun perin ihan tuohon tarkoitukseen, monihan on löytänyt lääkkeistä ihan uusia käyttötarkoituksia.
Normaalin ravinnon lisäksihän elimistön hormonituotantoon pystyy luonnollisesti vaikuttamaan monella muullakin tavalla. Esimerkiksi testosteronin määrää elimistössä pystyy helposti lisäämään turvallisesti ilman että tarvisi alkaa piikillä pistämään dopingia itseensä.
 
Yksi oleellinen asia tuossa kaikessa on tietysti liikunta, kuntosaliharjoittelu on yksi erittäin hyvä liikuntamuoto ja sen voi helposti aloittaa vaikka kotona jos yleiselle salille lähteminen pelottaa. Aloittelijalle riittää hyvin esimerkiksi levytanko ja perusohjelma. Enemmän treenanneille voi sitten jo suositella vähän monipuolisempaa harjoittelua ja erilaista kuntosaliohjelmaa. Ohjelmiahan on paljon erilaisia ja niistä pitäisi osata valita itselle sopiva. Monesti on hyvä turvautua asiantuntijan apuun siinäkin.

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com