Herra Turkku hoitaa terveyttä kuntosalilla


 

 
Kun ikää alkaa tulemaan lisää niin ihmisen täytyisi harrastaa kuntoilua ja miettiä ruokavaliota sekä muutenkin terveyttään huomattavasti enemmän kuin nuorena. Vanhempana ei enää aineenvaihdunta toimi yhtä ripeästi kuin poikasilla ja hormonitoimintakin hiljenee. Lihaksia ja niveliä alkaa kolottamaan jatkuvasti. Sen lisäksi tulee vielä muitakin vaivoja, kuten vaikka suonikohjut. Naisille ne ovat esteettinen ongelma ja senpä vuoksi vaimokin kävi hoidattamassa suonikohjut läheisellä lääkärilla. Suonikohjujen hoito on nykyään helppoa, paljon hoitomuotoja ja niistä pätevä lääkäri sitten valitsi vaimon tapaukseen sopivimmat. Vaimo pelkäsi että tuleeko siitä isokin operaatio eli joutuuko leikkaussaliin ja monet kirurgit häärivät ympärillä ja sitten on monen viikon toipuminen. Mutta nykymenetelmillä suonikohjuista pääsi eroon hyvinkin nopeasti ja homma hoitui paikallispuudutuksessa. Seuraavana päivänä vaimo oli jo töissä.
Eli ei ollut juuri kummempi homma kuin minun eilinen hierojalla käynti. Olen havainnut viisaaksi ratkaisuksi käydä aika ajoin hieronnassa, pysyy vanhat lihakset ja nivelet paremmassa kunnossa ja vetreinä. Itse asiassa olen alkanut ottamaan urheiluhierontaa. Se kun sopii myös ihan tavallisille ihmisille, ei tarvi olla mikään huippu-urheilija. Itse en tuota tiennyt, mutta koulutettu hieroja osasi minulle vinkata tuostakin vaihtoehdosta. Hieronnan aikana tulee niin leppoisa olo ja hyvä olo jatkuu pitkälti koko päivän. Senpä vuoksi siellä on mukava käydä. On vielä mukava heppu se minun vakiohieroja, joten sen kanssa tulee turinoitua aika paljon kaikesta urheiluun ja kuntoiluun liittyvästä. Kovia lätkämiehiä ollaan molemmat. Kaikki tuollainen on hyvän hierojan tunnusmerkkejä, osaa myös olla ihmisten kanssa tekemisissä sen lisäksi että hallitsee tuon lihasten myllyttämisen. Jos tuo urheluhieronta kiinnostaa niin netistä löytyy paljon lisätietoa, hyvä saitti on esimerkiksi hieroja Oulu Eetu Saloranta. Siellä on hyvin tietoa klassisesta hieronnasta ja urheiluhieronnasta. Hierojillahan on aina takana ihan virallinen koulutus ja oikeus käyttää ammattinimikettä. Jos hierojan ammatti kiinnostaa niin kannattaa katsoa lisätietoa www.suho.fi/koulutus.php. Ja varmasti netistä löytyy paljon enemmänkin alan oppilaitoksia, joissa voi valmistua hierojaksi. Kouluja on useita eri puolilla Suomea, joten kannattaa tutkailla netin tarjontaa ja erilaisia terveysalan sivustoja ja linkkejä, kuten vaikka www.invapalvelu.fi/www/sivu11.php.

Naapurin Roger on ahkera kuntoilija, harjoittelee kuntosalilla melkein joka päivä. Oli joskus saanut lahjakortteja ja antoi yhden minulle. Pääsin ilmaiseksi kokeilemaan kuntosalia kuukauden ajan. Ostin sitten muutaman tunnin Personal Trainer -palvelua, jotta sain vähän ohjeita koko hommaan.
 
Ensin käytiin läpi ruokavaliota, suositteli lopettamaan alkoholinkäytön kokonaan. Kysyin, että miten se onnistuu. Neuvoi, että aina kun tekee mieli viinaa niin syö yksi luumu.
Kun kerroin jälkeenpäin tuosta Heikille ja sanoin sen toimineen niin Heikki oli kyllä ihmeissään.
 - Miten voi yksi luumu päivässä tehota ?
Vastasin:
 - Ei ihan niin. Ensimmäisen viikon aikana luumuja meni kaksi kiloa päivässä ja maha niin sekaisin, etten ole uskaltanut ajatella alkoholia ollenkaan.
 
Mutta sitten takaisin siihen itse kuntosaliharjoitteluun. Personal Trainer opetti muutamia perusliikkeitä ja käski harjoitella niitä. Jalkakyykky, penkkipunnerrus, maastaveto, leuanveto, dippi, pystypunnerrus. Tällaiset raskaat moninivel -liikkeet kuormittavat kerralla monia suuria lihasryhmiä, joten harjoittelu on tehokkaampaa. Suositteli myös tutustumaan frekvenssiharjoitteluun netissä www.reshma2010.com. Sillä saa kuulemma hyvin kasvatettua lihaksia ja vähennettyä läskiä elimistöstä. Samalla nousee yleiskuntokin hyvin. Lisäksi nuo raskaat perusliikkeet myös aktivoivat elimistön testosteroni -tuotantoa, mikä jo itsessään kasvattaa lihaksia, parantaa mielialaa ja tuo lisää puhtia myös petipuuhiin.
Lopuksi Personal Trainer vielä suositteli kovasti syömään kaikenlaisia lisäravinteita: proteiinia, palautusjuomia ja vitamiinipillereitä. Ainakin sadalla eurolla kuukaudessa ja kuinka ollakaan, hän pystyisi itse myymään minulle nuo kaikki. Olipa hyvä palvelu, ei tarvinnut lisäravinnekauppaan lähteä. Toisaalta olin kuitenkin menossa apteekkiin hakemaan lääkkeitä vaimolle, mutta ei taida apteekeissä olla kovin hyviä lisäravinnevalikoimia, nehän eivät apteekin tarjontaa oikein ole. Vaimolle piti hakea peräpukamavoidetta, koska sillä saa kuulemma rypyt pois naamasta, oli lukenut netistä sellaista www.taelec2013.com.
 

 
 
 
Jos hyvinvointi ja ravitsemus kiinnostaa, niin mikset opiskelisi alan ammattilaiseksi. Kurssille vaan ja opit, mistä luonnollinen hyvinvointi syntyy. Kun yhdistetään ihmiskehon tieteellinen ymmärrys ja perinteiset luonnonmukaiset keinot, niin pystytään kouluttamaan huippuammattilaisia ravitsemusalalle.
Ravitsemus, ravinto, ravintoterapeutti
tarjoaa luonnollisen hyvinvoinnin koulutusta eurooppalaisten luonnonmukaisten hoitomuotojen pohjalta.
Sinänsä on ihan viisasta pyrkiä mahdollisimman järkevään syömiseen, nykyään kun on enemmänkin tapana panostaa ravinnon laatuun vähemmän ja sitäkin enemmän ostaa kaikenlaisia jauheita ja pillereitä lisäravinteeksi. Tämä on erittäin yleistä varsinkin kuntosaliharjoittelua harrastavien keskuudessa. Totta kai on järkevämpää syödä lisäravinteet purkista kuin ettei niitä saisi ollenkaan. Mutta joillakin tuo on mennyt vähän yli, pian eivät syö ollenkaan ruokaa vaan pelkästään tabletteja, jauheita ja ihmejuomia.
 
Tai sitten jos mennään ihan huippu-urheilutasolle, niin siellähän syödään jo lääkkeitä, että suoritukset paranisivat. En tiedä onko nuo lääkkeet kehitetty alun perin ihan tuohon tarkoitukseen, monihan on löytänyt lääkkeistä ihan uusia käyttötarkoituksia.
Normaalin ravinnon lisäksihän elimistön hormonituotantoon pystyy luonnollisesti vaikuttamaan monella muullakin tavalla. Esimerkiksi testosteronin määrää elimistössä pystyy helposti lisäämään turvallisesti ilman että tarvisi alkaa piikillä pistämään dopingia itseensä.
 
Yksi oleellinen asia tuossa kaikessa on tietysti liikunta, kuntosaliharjoittelu on yksi erittäin hyvä liikuntamuoto ja sen voi helposti aloittaa vaikka kotona jos yleiselle salille lähteminen pelottaa. Aloittelijalle riittää hyvin esimerkiksi levytanko ja perusohjelma. Enemmän treenanneille voi sitten jo suositella vähän monipuolisempaa harjoittelua ja erilaista kuntosaliohjelmaa. Ohjelmiahan on paljon erilaisia ja niistä pitäisi osata valita itselle sopiva. Monesti on hyvä turvautua asiantuntijan apuun siinäkin.

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com