Muusikoiden kuningas Herra Turkku


 

 
Nuorena harjoittelin innokkaasti pianonsoittoa vanhempieni kerrostaloasunnossa. Naapurit olivat aivan ihmeissään siitä kuinka huikaisevan hyvä soittaja olin. Kaikki olivat suositelleet vanhemmilleni, että minunlaiseni virtuoosin kannattaisi lähteä johonkin parempaan oppiin - mielellään ulkomaille asti. Siellä saa kuulemma parhaat pianotunnit. Melkoinen suoritus minulta, soittokokemusta oli kuitenkin siinä vaiheessa vasta muutama viikko.
Koska halusin ilahduttaa naapureita näiden kehujen innoittamana, vaihdoin pianon sähköurkuihin, jotka kytkin isän kotiteatterin audio -laitteisiin. Pelkkä piano kun ei välttämättä kuulu talon toiseen päähän asti. Mutta tämä ääniefekti oli kuin elokuvista. Niin mahtavaa äänen sinfoniaa en ole kuullut missään elokuvateatterissa.
 

 
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
 
Jälkikasvu haluaisi alkaa soittamaan jotain soitintia ? Vai kiinnostaisiko itseä kehittää laulutaitoja. Mutta ei oikein kehtaa lähteä mihinkään kuoroharjoituksiin. "Mitähän nekin minun laulusta ajattelee?" Pelko pois, laulutunneille pitää mennä ihan omana itsenään. Äänellään se variskin raakkuu. Ja sitä varten se laulunopetus on, että siellä oppii laulamaan. Monesti soiton- ja laulunopetusta saa kokeilla tunnin tai pari ennen kuin tarvii sitoutua monen vuoden laulutunteihin tai soitonopetukseen. Ja muista, että pianotunnit on lapselle hyvä tapa oppia soiton lisäksi mmonia muitakin taitoja.
Pianonsoiton opetus, pianotunnit Helsinki, laulutunnit

Pianotunneille ovat tervetulleita kaikki soittamisesta kiinnostuneet.
 
Tai jos olet sitä tyyppiä, joka mieluummin kuuntelee musiikkia kuin tuottaa sitä itse niin silloin kannattaa miettiä minkälaisia vehkeitä käytät musiikin kuunteluun. Toisillehan riittää nykyään pelkkä älypuhelin ja kuulokkeet, mutta sitten on niitä, jotka haluavat panostaa äänen laatuun enemmänkin ja ovat valmiita satsaamaan siihen isommankin rahan. Tällöin ei ehkä kannata tehdä ostoksia halpahallissa tai marketissa vaan hankkia hifi laitteet ihan high end audion asiantuntijalta.
 
Jos kuitenkin päätät itse alkaa muusikoksi niin ihan varoituksen sana: pelkällä harjoittelulla ei kenestäkään tule uutta maailmantähteä. Ikävä tosiasia on, että hyvillä laulajilla ja soittajilla on jo syntyessään tullut jonkinlaiset geenit siihen hommaan. Toki laulamista ja soittamista voi harjoitella ja siinä kehittyä, mutta jonkinlainen sävelkorva ja/tai lauluääni pitäisi olla syntymälahjana jos ihan huipulle aikoo. Toisaalta eihän kaikista ole tarkoituskaan tulla stadionkonsertteja vetäviä tähtiä, vaan erittäin monelle soittaminen ja laulaminen ovat harrastuksia, jotka tuottavat iloa itselle ja lähipiirille. Aiheesta music myös toisella kielellä.
Jos taiteet, musiikki ja elokuvat yleensäkin kiinnostavat niin myös leffoista löytyy nykyään netistä paljon asiaa ja arvosteluja. Monilla onkin tapana tutkia uutuuselokuvat hyvin tarkkaan ennen kuin lähtevät niitä elokuvateattereihin katsomaan tai alkavat vuokrata elokuvia.

 
 

     
 
Copyright © 2000-2016 Yhteystiedot: Inno Turku, 20320 Turku, innoturku@innoturku.com